• Klik op de logo’s en open de websites!

  • Faromedia

  • YesArtGallery

  • 3D Magic

  • Noordzee Drones

    Website klik

  • Nice Events

    Website!

  • PhotoGraphicArt

  • Penel Cado

  • Keurslager Dierendonck

  • Vinca Store Veurne

  • Profilec

  • Concertevents.be

    Klik voor info!

  • Kunstenfestival Watou

  • Westkustmagazine

  • Zomerfietszoektocht Westhoek

    Klik voor info!

  • VZW Perdito

  • Bakkerijmuseum

    Klik voor site!

  • Wijnen Ambrosius

  • Schoenmakerij Pejman

    Klik voor site!

  • Krekelhof snuistermuseum

    Klik voor info!

  • Bakkerij du Littoral

  • Oh Restaurant

  • Art Gallery De Muelenaere &Lefevere

  • Galerij Sabine Van Paemel

  • Seastar

  • Saumon d’or

  • Fotowedstrijd de Snoeck

    Klik voor info!

  • Vanheule Jeans&Fashion

  • Ergens tussenin

  • Hotel Soll Cress

  • Publi Express

  • Immo La Terrasse

  • Immo Europe

  • JoMi fotogroep

  • Jurgen Vanneste

  • ’t Goed Nieuws

  • Cinemabilliards

  • Villa Maxim B&B

  • Glam-Events

  • Ierboven, ierneffest, ieronder

    Klik voor info!

  • Programma Dialectgenootschap 2016-17

    Blader hier!

  • Dialectgenootschap

  • Walter & Freddy

  • Klik hier om berichten te ontvangen wanneer nieuwe artikelen verschijnen.

    Doe mee met 469 andere volgers

  • Volg me op Twitter

  • My Instagram

    Fietsen langs de Schelde#fietsen#scheldeland#schelde#scheldevallei #cycling Fietsen langs de Schelde#scheldezicht #scheldeland #fietsen #fietsenisgezond
  • Tags

  • Klik op de foto’s voor album!

  • Orde Paardevisser 50

  • Bedevaart Willibrordusputje

    Klik hier!

  • Cabin Art Baaldje

  • Levensloop 2017

  • Eric Goens ereburger

    Klik voor album!

  • Marianne Thyssen

  • Bedevaart Baldjes Kruus

  • Abt Leo van Schaverbeeck

  • Think Pink

  • Gault&Millau

  • Historisch veurne

  • Bloemenjaarmarkt

  • Koksijde Kids

  • Kristoff wint in Koksijde

  • Start Driedaagse

    Klik Fotoreportage

  • 50jr KACLeopard

    Klik voor fotogalerij!

  • Expo Mondriaan

    Klik hier!

  • Opening WAK

  • Bakkerijmuseum

  • Vietnam in YAG

  • Carnaval Oostduinkerke2017

    Klik!

  • Knuffelduik 2017

    Klik voor album!

  • Actie Levensloop

    Klik voor info!

  • Willy Baeyens

  • OpenVLD Nieuwjaar2017

    Klik!

  • CD&V Nieuwjaar2017

  • Sp-a koksijde Nieuwjaar2017

  • Anonyme Beach Art

  • Sledddograce

  • De Fruytige Gilde

  • Knuffelduik

  • Carnavalstoet Oostduinkerke

  • Ezelcavalcade Lombardsijde

  • Ednine beach challenge

  • Fototentoonstelling 3-daagse

  • Lucien Vanneuville

  • Dialectgenootschap

  • Bloemenjaarmarkt

  • Ploegvoorstelling 3-daagse

  • Artistieke ontmoeting

  • Aankomst 3Daagse Oostduinkerke

  • Tijdrit 3daagse sfeerbeelden

  • Koksijde Kids

  • Historisch Veurne

  • Festival aan Zee

  • 50jaar Oostduinkerke-Biedenkopf

  • Newport on Wheels

  • De Zoeaven en Koksijde

  • Expo Arthur Bernard YAG

  • Fort des Dunes @ Leffrinckoucke

  • Oostende voor Anker

  • Levensloop Koksijde

  • Sportkampioenen

  • Saxy Koksijde

  • Herdenking LancasterMKIII

  • Cabin’Art

  • Engelen van de zee

  • Tom Vermeir

  • Historische evocatie Cabour

  • Garnaalstoet

  • Kunstencentrum Ten Bogaerde

  • Reuzenstoet Nieuwpoort

  • Dumontfeesten

  • Beach Run

  • 21 juli viering

  • Dunia en het Koksijde-lied

  • Flanders Ladies Trophy

  • Opening gemeenteschool

  • Flemish Food Bash

  • Herdenking Charles Richards

  • Gordel Koksijde

  • Dirk Van Tichelt

  • TCK 40 jaar

  • Junioreskeizer

  • Orde St.Jacobsmossel

  • SAR Meeting Oostduinkerke

  • 8ste Toeristenbeurs

  • Dialectgenootschap

  • St.Hubertusviering

  • Goesting foodtruck

  • hobbyfestival

  • De Fruytige Gilde

  • El Fuerte

  • Dewulf/Depotter/VanHerck

  • Intrede Sinterklaas

  • Bos van Commerce

Nacht van de Geschiedenis in De Panne: Foodpairing Lezing met culinaire proeverij door sterrenchef Peter Coucquyt

Nacht van de Geschiedenis Foodpairing Peter CoucquytDinsdag 22 maart 2016 om 20.00u.Gemeentehuis, Zeelaan 21, 8660 De Panne.
€ 13 / € 8 voor leden van het Davidsfonds.Reservatie is verplicht!
Inschrijven mogelijk tot en met 15 maart of zolang er plaatsen beschikbaar zijn: 058-41 30 80, calcoenh@hotmail.com, www.DePanne-Adinkerke.Davidsfonds.be

De Nacht van de Geschiedenis is op 22 maart aan zijn 12de editie toe. Op deze avond, die wordt georganiseerd door het Davidsfonds De Panne-Adinkerke in samenwerking met restaurant Cajou en de dienst Cultuur, staat het jaarthema ‘Smaak’ centraal. Vandaag de dag slaan ze ons om de oren met kookboeken en tv programma’s. De kunst van Foodpairing is echter nieuw voor ons. Daarom worden we uitgenodigd om samen met chef-kok Peter Coucquyt de wondere wereld van foodpairing te ontdekken.

Foodpairing?Foodpairing is een concept waarbij koken en het combineren van smaken wetenschappelijk wordt benaderd.

De methode steunt op het in kaart brengen van de aromamoleculen van verschillende producten. De producten worden geanalyseerd en er wordt een soort aroma-identiteitskaart van elk product gemaakt. Ingrediënten waarvan de aroma-identiteitskaarten veel met elkaar gemeen hebben – veel gelijke moleculen dus – passen ook goed bij elkaar. Dat ham en kaas bij elkaar passen, weten we al langer dan vandaag, maar dat witte chocolade en kaviaar goed samengaan, is misschien niet zo evident. Wat op het eerste zicht een bizarre combinatie lijkt, kan toch uitstekend smaken!

Een West-Vlaams product
West-Vlaanderen boven want de uitwerking van dit idee gebeurde door het gelijknamige West-Vlaams bedrijf, opgericht door Peter Coucquyt (Chef), Bernard Lahousse (bio-ingenieur en voedingstechnoloog) en Johan Langenbick (productontwikkelaar en marketeer). Coucquyt maakte zijn carrièrestart als sous-chef van Peter Goossens in Hof van Cleve en werd daarna chef in Kasteel Withof waar hij met zijn team een Michelinster wist te behalen. Hij besloot om een nieuw en gedurfd pad in te slaan en richtte samen met Bernard Lahousse in 2009 het bedrijf Sense For Taste op, dat later veranderde in Foodpairing. Hun missie: chefs, bartenders en foodies bijstaan in hun creatieve zoektocht naar nieuwe smaakcombinaties. Het basisidee komt van Heston Blummenthal. Hij lanceerde de hypothese, maar werkte ze nooit uit. Bernard en Peter deden dat wel en ontwikkelden een ‘tool’ waarmee je kan nagaan of een bepaald product wel matcht met een ander. Je kan kiezen uit ongeveer 1300 ingrediënten of zoeken op seizoen, type keuken,… en ga zo maar door. De website is opgesplitst in een gratis luik en een betalend deel, dus wie zich wil laten inspireren om een culinair hoogstandje op tafel te toveren, weet vanaf nu waar te zoeken. Wie zich graag laat verwennen door de chef zelf is welkom op ons smakelijke evenement.

Meer info?
Dienst Cultuur, 058-42 97 52, cultuur@depanne.be

%d bloggers liken dit: