• Klik op de logo’s en open de websites!

  • Faromedia

  • 3D Magic

  • YesArtGallery

  • Noordzee Drones

    Website klik

  • Nice Events

    Website!

  • Sandra Bekkari

  • Westkustmagazine

  • Penel Cado

  • Keurslager Dierendonck

  • Vinca Store Veurne

  • Profilec

  • Concertevents.be

    Klik voor info!

  • Kunstenfestival Watou

  • Art Gallery De Muelenaere &Lefevere

  • Expo Inge Depraetere

  • Galerij Sabine Van Paemel

  • Krekelhof snuistermuseum

    Klik voor info!

  • Seastar

  • Zomerfietszoektocht Westhoek

    Klik voor info!

  • Ergens tussenin

  • VZW Perdito

  • Bakkerijmuseum

    Klik voor site!

  • Wijnen Ambrosius

  • Schoenmakerij Pejman

    Klik voor site!

  • Bakkerij du Littoral

  • Oh Restaurant

  • Saumon d’or

  • Fotowedstrijd de Snoeck

    Klik voor info!

  • Vanheule Jeans&Fashion

  • Hotel Soll Cress

  • Publi Express

  • Immo La Terrasse

  • Immo Europe

  • JoMi fotogroep

  • Jurgen Vanneste

  • ’t Goed Nieuws

  • Cinemabilliards

  • Villa Maxim B&B

  • Glam-Events

  • Ierboven, ierneffest, ieronder

    Klik voor info!

  • Programma Dialectgenootschap 2016-17

    Blader hier!

  • Dialectgenootschap

  • Walter & Freddy

  • Klik hier om berichten te ontvangen wanneer nieuwe artikelen verschijnen.

    Doe mee met 486 andere volgers

  • Volg me op Twitter

  • My Instagram

    Klassieke schepen#visitnieuwpoort #westkust #westhoek #schepen #nieuwpoort Schaken#westhoek #visitveurne #veurne #bachtendekupe #schaken
  • Tags

  • Klik op de foto’s voor album!

  • Openluchtmis Ten Duinen

    Fotoreportage

  • Nationale Feestdag

  • Eerstesteenlegging Politiehuis

  • Garnaalstoet Oostduinkerke

  • Opening Expo ‘Good Boy Bad Boy’ in Kunstencentrum Ten Bogaerde in Koksijde.

    Klik hier!

  • Orde Paardevisser 50

  • Bedevaart Willibrordusputje

    Klik hier!

  • Cabin Art Baaldje

  • Levensloop 2017

  • Eric Goens ereburger

    Klik voor album!

  • Marianne Thyssen

  • Bedevaart Baldjes Kruus

  • Abt Leo van Schaverbeeck

  • Think Pink

  • Gault&Millau

  • Historisch veurne

  • Bloemenjaarmarkt

  • Koksijde Kids

  • Kristoff wint in Koksijde

  • Start Driedaagse

    Klik Fotoreportage

  • 50jr KACLeopard

    Klik voor fotogalerij!

  • Expo Mondriaan

    Klik hier!

  • Opening WAK

  • Bakkerijmuseum

  • Vietnam in YAG

  • Carnaval Oostduinkerke2017

    Klik!

  • Knuffelduik 2017

    Klik voor album!

  • Actie Levensloop

    Klik voor info!

  • Willy Baeyens

  • OpenVLD Nieuwjaar2017

    Klik!

  • CD&V Nieuwjaar2017

  • Sp-a koksijde Nieuwjaar2017

  • Anonyme Beach Art

  • Sledddograce

  • De Fruytige Gilde

  • Knuffelduik

  • Carnavalstoet Oostduinkerke

  • Ezelcavalcade Lombardsijde

    SAMSUNG CSC

  • Ednine beach challenge

  • Fototentoonstelling 3-daagse

  • Lucien Vanneuville

  • Dialectgenootschap

  • Bloemenjaarmarkt

  • Ploegvoorstelling 3-daagse

  • Artistieke ontmoeting

  • Aankomst 3Daagse Oostduinkerke

  • Tijdrit 3daagse sfeerbeelden

  • Koksijde Kids

  • Historisch Veurne

  • Festival aan Zee

  • 50jaar Oostduinkerke-Biedenkopf

  • Newport on Wheels

  • De Zoeaven en Koksijde

  • Expo Arthur Bernard YAG

  • Fort des Dunes @ Leffrinckoucke

  • Oostende voor Anker

  • Levensloop Koksijde

  • Sportkampioenen

  • Saxy Koksijde

  • Herdenking LancasterMKIII

  • Cabin’Art

  • Engelen van de zee

  • Tom Vermeir

  • Historische evocatie Cabour

  • Garnaalstoet

  • Kunstencentrum Ten Bogaerde

  • Reuzenstoet Nieuwpoort

  • Dumontfeesten

  • Beach Run

  • 21 juli viering

  • Dunia en het Koksijde-lied

  • Flanders Ladies Trophy

  • Opening gemeenteschool

  • Flemish Food Bash

  • Herdenking Charles Richards

  • Gordel Koksijde

  • Dirk Van Tichelt

  • TCK 40 jaar

  • Junioreskeizer

  • Orde St.Jacobsmossel

  • SAR Meeting Oostduinkerke

  • 8ste Toeristenbeurs

  • Dialectgenootschap

  • St.Hubertusviering

  • Goesting foodtruck

  • hobbyfestival

  • De Fruytige Gilde

  • El Fuerte

  • Dewulf/Depotter/VanHerck

  • Intrede Sinterklaas

  • Bos van Commerce

Drie ondernemers uit Koksijde ontvangen authenticiteitslabel van UNIZO – Handmade in Belgium.

UnizoAu Saumon d’Or( Zeelaan 261 te Koksijde) ,Bakkerij Helvetia(Zeelaan 65 te Koksijde) en Ambachtelijke Slagerij Frederik(Leopold II laan 233 te Oostduinkerke) ontvingen vandaag met trots het HIB-label en mogen zich HIB-ambassadeur noemen. Meer dan ooit zijn consumenten op zoek naar originele en kwalitatieve producten. Toch hebben ambachtelijke ondernemers het vaak moeilijk om hun producten te onderscheiden van de industriële. UNIZO reikt daarom het label “Handmade in Belgium” (kortweg HIB) uit.

Groepsfoto vlnr:Dorine Geersens, schepen van lokale economie – Bénédicte Persyn, UNIZO Westhoek – Frederik Sys en Sofie Peelman (beenhouwerij Frederik, Leopold II laan 233 te Oostduinkerke) – Vincent Van Walleghem, UNIZO Koksijde – Reginalt Lambersy (Au Saumon d’Or, Zeelaan 261 te Koksijde) – Ives Callens, UNIZO Koksijde – Sarah en Maxim Lambersy (Au Saumon d’Or) – Heid Van Staeyen, UNIZO Koksijde – Joeri Dehoorne en Marijke Poppe (bakkerij Helvetia, Zeelaan 65 te Koksijde) – Carl Leveque – Nicolas Depaepe – Jean-Luc Butaeye – Christoph Jolly – Danny Lucas en Patricia Madou (Au Saumon d’Or)

Reginalt Lambersy van Au Saumon d’Or neemt het HIB-label in ontvangst.

Sinds 1993 staan Reginalt en Patricia garant voor versheid en kwaliteit. Alles wordt persoonlijk en ter plaatse aangekocht, zo wordt de vis op de vismijnen van Duinkerke (levende aanvoer), Ijsland en Nieuwpoort aangekocht. De Schotse zalm en Ijslandse heilbot worden in huis gerookt. Naast een uitgebreid gamma van zeevruchten en tal van zelfbereide visspecialiteiten (vissoep, vispastei, sashimi,…) behoren ook levende paling en langoustines tot het assortiment van specialiteiten.

Bij Bakkerij Helvetia kun je terecht voor heerlijk ambachtelijk brood en banket. Samen met zijn bakkersgast maakt Joeri Dehoorne onder andere originele 3D-taarten voor communies, verjaardagen enzovoort. Door zowel hun brood, koffiekoeken en patisserie volledig vers en met de hand te maken probeert de bakkerij zich te onderscheiden van de grootwarenhuizen die op de markt staan met industrieel vervaardigde producten. Daarnaast bieden ze ook huisgemaakte pannenkoeken, confituur, cake en bokkenpootjes aan.

Ook Frederik Sys is met zijn slagerij bekend voor zijn uitgebreide ambachtelijke werkwijze. Hij is aanwezig doorheen het ganse productieproces, van het kweken van dieren tot verwerken van het eindproduct. Samen met zijn vader Dirk kweekt hij zijn runderen, schapen en lammeren zelf. Door de dieren stressloos te laten grazen op de uitgestrekte weilanden en door hen te voederen met een mix van verschillende zelf geteelde graansoorten, zijn ze in staat om vlees van superieure kwaliteit voor te leggen aan hun klanten. Deze worden versneden in het atelier en worden met de hand verwerkt tot een groot aanbod aan traiteur- en charcuterieproducten.

Wie in aanmerking komt voor het label, wordt bepaald door strikte criteria. De ambachtelijke ondernemer moet zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, hij of zij mag maximum 20 werknemers in dienst hebben, het product moet minstens 50% ‘handmade’ zijn, het product heeft een zekere nutsfunctie, is uniek in zijn soort en een substantieel onderdeel van je assortiment is handgemaakt.

%d bloggers liken dit: